dinsdag 7 januari 2014

Je hebt een video marketing strategie, en nu?

Je hebt een video strategie ontwikkeld voor uw bedrijf, je hebt een lijst met ideeën en je bent bijna klaar om te beginnen met filmen.
Maar wie gaat dan je video's produceren? Het is goed je af te vragen hoe goed je video's moeten zijn om de strategische doelen te bereiken.

Er zijn zoveel verschillende soorten video's en zoveel manieren om ze te produceren. Het doel is dan ook om de juiste video's te produceren, zonder te veel geld uit te geven.
Sommige bedrijven kiezen ervoor om zelf hun video's op te nemen en anderen kiezen ervoor om een apart bedrijf ervoor in te huren. Je doelen en je middelen zullen uiteindelijk bepalen welke weg het beste is voor uw bedrijf.

Hieronder 3 soorten video's:

Type 1:  Social media video's
Deze video's worden geplaatst op social media kanalen als Facebook, Twitter of Google+ en zijn een goede manier om je publiek te betrekken bij je bedrijf of product. De video geeft meer inhoud dan een simpele tweet of blogpost, waarin je veel "branding" mogelijkheden hebt.
Deze soorten video's zijn meestal erg kort - meestal 60 seconden of minder.
Dit betreffen vaak video's van een product of een evenement, of korte getuigenissen van klanten. Zolang de video is kort, interessant, en voor uw bedrijf relevant zijn, kan het eigenlijk niet fout gaan.
Deze video's hebben een relatief korte houdbaarheid - een video geplaatst op Twitter zal verdwijnen in de Twitter-feed na een paar minuten, tenzij het wordt geretweet, in welk geval het zou kunnen duren voor een paar uur of een paar dagen.
 
Type 2: Videoblogs 
Videoblogs hebben ook veel inhoud, en ze zijn ook een geweldige aanvulling op uw social media kanalen, maar videoblogs zouden een meer professionele uitstraling hebben, omdat een goed geproduceerde videoblog buiten uw bedrijf social media kanalen kan worden verspreid. Potentiële distributiekanalen onder meer persberichten, e-mail nieuwsbrieven en een video blog sectie op uw website.
In deze video's worden vaak belangrijke personen binnen het bedrijf betrokken (directeur, oprichter, vertegenwoordiger), hierbij is het dus belangrijk dat de video er professioneel uitziet. Daarnaast zal een videoblog een veel langere houdbaarheid hebben dan een social media video.
 
Type 3: Website marketing video's 
Website marketing video's zijn meestal langer dan andere vormen van online video, zowel in termen van looptijd en houdbaarheid. Ze brengen hogere kosten met zich mee, omdat ze meer productie-elementen bevatten zoals interviews, graphics, foto's en muziek.
 
Een goede website marketing video moet een van de eerste dingen zijn die een (potentiële) klant ziet wanneer ze uw website bezoeken, en het moet regelmatig herplaatst worden op uw social media kanalen, om uw bestaande klanten eraan te herinneren waarom ze uw product of merk hebben gekocht of zouden moeten afnemen.
 
Overweeg uw budget... Gedrukte marketing materialen zoals brochures, flyers, briefpapier, visitekaartjes moeten allemaal professionaliteit uit te stralen. Uw marketing video's moeten dezelfde professionaliteit uitstralen.
 
Wanneer je een goed geproduceerde website marketing video nodig hebt, moet je dit zeker onderbrengen in een extern productiebedrijf. Uiteindelijk zal een goede video marketing strategie minimaal twee of alle drie van deze soorten video's omvatten.  

Bron: Mediapost

Geen opmerkingen:

Een reactie posten