maandag 27 januari 2014

How-to video's - laat het zien aan je doelgroep!

Als je iets wilt leren op wat voor gebied dan ook en je zoekt dit op YouTube, dan kom je al heel snel allerlei ‘How to videos’ tegen. Allemaal eigengemaakte video's die mensen zelf met hun mobieltje of goedkope camera hebben gefilmd met als doel iets doorgeven of laten zien. Deze videos zijn vaak door amateurs gemaakt, maar die heel graag iets met de wereld willen delen. De boodschap of het verhaal is hierbij dus belangrijker dan de vorm.

Waarom kan een ‘how to video’ goed voor jouw bedrijf zijn? Via een ‘How to video’ kun je meer zichtbaarheid of credibility creĆ«ren. Als je interessante of inspirerende boodschappen of informatie over kan brengen gaan mensen jou vaker bezoeken. Sterker nog, kijkers nemen een abonnement op jouw YouTube-kanaal om up to date te blijven.


Voorbeeldcase: de automaten van Cup-a-Soup zijn goed te bedienen, maar het was onduidelijk hoe men bijvoorbeeld soepnummers kan instellen of smaakkaarten kan verwisselen. Klanten vragen hierom.... en Cup-a-Soup speelt hier op in door instructievideo's te laten maken om onduidelijkheden te vermijden en het gebruiksgemak aan te tonen.

Hier is de how to video die wij in opdracht van Cup-a-Soup hebben gemaakt:



Stel, als jij je bedrijf professioneel wilt ‘branden’, dan is het handig om contact te leggen met een videoproductiebedrijf. Wij weten waar je nog meer aan moet denken. Bij een bedrijfspromotie- video komt namelijk wel iets meer kijken. Denk aan een storyboard, scenario, locatie scout, project-begeleiding, keuzes in beeldhoeken, muziek, voice-over, animatie en meer. Natuurlijk zou je iets in iMovie kunnen uitproberen, maar het moet wel een smaakvolle stijl worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten