donderdag 12 december 2013

Video als verkoopkanaal


Waar vroeger bedrijven een enkele algemene bedrijfsfilm lieten produceren voor op de beurs/dvd, zie je nu dat YouTube kanalen boordevol productfilms, commercials en virals een heel belangrijke rol spelen in de social media van bedrijven.

Met beeld en geluid is video een uitermate geschikt medium om emotie over te brengen en zo in te zetten als verkooptool. Dat weten we natuurlijk al sinds de introductie van TellSell, maar door de doorbraak van online video zien we dit ook steeds vaker ingezet worden in online webshops.
Amazon en Bol.com werken al enige jaren met video's bij producten, maar ook relatief nieuwe spelers als Coolblue produceren zelfs steeds meer video om de verkoop te bevorderen. Daarbij is de trend op dit moment zelf een video te produceren in de vorm van een uitpakparty of uitlegvideo/instructievideo.

Doordat het steeds makkelijker en betaalbaarder wordt om professionele video's te produceren en publiceren is de verwachting dat online video een steeds grotere rol gaat spelen in het verkoopproces. Daarbij wordt het ingezet als manier om de klant emotioneel te betrekken bij het product, waarmee de verkoopconversie verhoogd kan worden.



Een bedrijfsfilm in de vorm van een trailer doet het erg goed doen online, om de schaarse aandacht de van de websitebezoeker te pakken. Deze zijn kort en krachtig, en laten net die attentiewaarde zien die nodig is om interactie te veroorzaken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten