dinsdag 17 december 2013

Virale video's van 2013

Een toenemend aantal merken investeren in video content marketing. Niet alleen om de publieke aandacht bij consumenten, maar ook om het "verdiende media draagvlak" te vergroten op verschillende social media kanalen.
Nog even voor de duidelijkheid, "verdiende media", ook wel bekend als "earned media" betekent de aandacht die door bloggers en consumenten aan je merk gegeven wordt middels video's, foto's, reviews en tweets. Derden zorgen hierbij dus voor de mond-op-mond reclame.

In 2013 zagen we verscheidene grote wereldmerken miljoenen views genereren met video content dat mensen raakten of gewoonweg vermakelijk en/of grappig was. Er is gemeten hoe vaak een campagne is bekeken over het internet, waaronder de video's die geüpload zijn door de merken zelf èn de video's die direct door het publiek zijn gedeeld.

Populaire merken die hun bereik enorm hebben vergroot in 2013:
1. Samsung - 498.975.560 views
2. Google - 388.835.626 views
3. Sony - 171.073.457 views
4. Dove - 160.007.412 views

Het is wel belangrijk te melden dat de snelheid waarmee een video geboost wordt één van de belangrijkste eigenschappen van virale video's is.
Bijvoorbeeld de video "Live Test" van Volvo Trucks... deze video stond een paar weken geleden niet in de top 10 van bekendste merken, maar door de snelheid waarmee deze "virale video" het internet is doorgeschoten, staat hij ineens op de lijst op nummer 8. Dit geeft alleen al aan dat zulke lijsten makkelijk te beïnvloeden zijn.

De video van Volvo Trucks stijgt nog steeds in aantal views, terwijl de video slechts een maand oud is en zal eind december waarschijnlijk meer dan 100 miljoen views gaan bereiken. Door het inzetten van actiefilmster Jean-Claude Van Damme, welke een split laat zien tussen twee Volvo FM vrachtwagens die achteruit rijden, wordt de Live Test video gebaseerd op gevaarlijke stunts om zo een groot gefascineerd publiek aan te trekken. Daarnaast zijn er ook video's geproduceerd die inhaken op de grote stuntvideo van Jean-Claude Van Damme, welke ook goed bekeken worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten